TION.RO , ZIUA DE VEST , TIMIS EXPRES

Fudokan Karate au cucerit sapte medalii la Campionatele Mondiale de karate din GermaniaFudokan Karate au cucerit sapte medalii la Campionatele Mondiale de karate din Germania
Karatistii timisoreni au tinut steagul României sus la editia a 19-a a Campionatelor Mondiale de Karate Shotokan SKDUN din Germania, unde au cucerit nu mai putin de sapte medalii.

Între 8 si 9 octombrie s-au desfasurat la Halle, în Germania, Campionatele Mondiale de Karate Shotokan SKDUN. Competitia, ajunsa la editia cu numarul XIX, a reunit la start peste 1.000 de sportivi din 25 de tari, printre acestia numarându-se si o delegatie a clubului timisorean Fudokan Karate, în frunte cu presedintele Zoltan Nagy.

Dupa doua zile pline de munca a venit si rasplata pentru karatistii din Banat, care la finalul concursului aveau în bagaje sapte medalii. Este vorba despre Alexandru Schein, medaliat cu argint la kata individual si tot argint la kata echipe, Marius Florescu Marius, medaliat cu argint la kata individual si cu bronz la kumite individual, Loredana Antalfi Loredana si Diana Sebo, medaliate cu argint la kata echipe si Ariana Pelle, medaliata cu argint la kata individual.

Competitia din Germania s-a desfasurat sub atenta supraveghere a marilor maestri din shotokan, Toshiaki Namiki – 8 dan, Yasuyoshi Saito – 8 dan, Collin Putt – 6 dan, Gerry Breeze – 6 dan, Marian Patru – 6 dan sau Aurel Giurgea – 5 dan .

Mai trebuie mentionat ca sportivii timisoreni medaliati la CM de la Halle sunt componenti ai lotului national al României.